Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym rabarbarem

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Tosty francuskie z twarożkiem i karmelizowanym rabarbarem to idealna propozycja na leniwy weekendowy poranek w gronie tych, których kochasz karmić.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na tosty
  • Składniki na twarożek
  • Składniki na karmelizowany rabarbar

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania rabarbaru. Łodygi myjemy i kroimy na 2 centymetrowe kawałki. Na patelnie wlewamy 2 łyżki wody, dodajemy rabarbar i wsypujemy cukier. Dusimy wszystko kilka minut, aż rabarbar stanie się miękki, ale nie może się rozpadać, a woda odparuje. Nie mieszamy, tylko delikatnie potrząsamy patelnią. Odstawiamy do przestudzenia.
  • Ser twarogowy rozdrabniamy widelcem w miseczce, dodajemy cukier puder, śmietanę i wszystko mieszamy.
  • Jajka rozkłócamy z mlekiem w głębokim talerzu. Moczymy w nim chałkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kromki pieczywa z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na papierze z nadmiaru tłuszczu.
  • Na talerzu na którym będziemy serwować danie układamy tosty. Na nie wykładamy twarożek i na nim układamy kawałki karmelizowanego rabarbaru. Smacznego!

Tagi

#słodkie  

Dodaj komentarz