Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Tosty francuskie z twarożkiem i karmelizowanym rabarbarem to idealna propozycja na leniwy weekendowy poranek w gronie tych, których kochasz karmić.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na tosty
- Składniki na twarożek
- Składniki na karmelizowany rabarbar
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowania rabarbaru. Łodygi myjemy i kroimy na 2 centymetrowe kawałki. Na patelnie wlewamy 2 łyżki wody, dodajemy rabarbar i wsypujemy cukier. Dusimy wszystko kilka minut, aż rabarbar stanie się miękki, ale nie może się rozpadać, a woda odparuje. Nie mieszamy, tylko delikatnie potrząsamy patelnią. Odstawiamy do przestudzenia.
- Ser twarogowy rozdrabniamy widelcem w miseczce, dodajemy cukier puder, śmietanę i wszystko mieszamy.
- Jajka rozkłócamy z mlekiem w głębokim talerzu. Moczymy w nim chałkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kromki pieczywa z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na papierze z nadmiaru tłuszczu.
-