Tatar ze śledzia z gruszką

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Pyszny i bardzo prosty do zrobienia. Taki jest właśnie tatar ze śledzia z gruszką, który wspaniale prezentuje się na świątecznym stole z przekąskami.

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Śledzia odsączamy z oleju i kroimy w drobną kosteczkę. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasiennie i też kroimy w drobną kosteczkę. Czerwoną cebulę i szczypiorek siekamy.
  • Do miseczki wkładamy pokrojone śledzie, gruszkę, cebulę, dodajemy musztardę i wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Za pomocą foremek np. do pierniczków, wycinamy gwiazdki lub inne kształty z chleba. Tatar ze śledzia układamy na pieczywie i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz