KETO tacos z kurczaka w rzymskiej sałacie

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Keto przekąska 🙂

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Polędwiczki doprawiamy oliwą, solą, pieprzem, ostrą papryką i obsmażamy na grillowej patelni. Odstawiamy do wystudzenia.
  • Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wybieramy łyżką miękki miąższ z łupiny. Kroimy w kosteczką. Pomidora zanurzamy we wrzątku, zdejmujemy skórką i kroimy w kosteczkę. Szalotkę drobno siekamy. Wszystkie pokrojone warzywa umieszczamy w misce i skrapiamy sokiem z limonki. Następnie dodajemy pokrojone polędwiczki, majonez i przyprawy. Wszystko mieszamy.
  • Sałatę rzymską dzielimy na listki, układamy na talerzu. Do każdego listka wkładamy farsz i posypujemy kiełkami. Smacznego!

Dodaj komentarz