Sposób przyrządzenia: Grillowanie
Ilość:
2 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Keto przekąska 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Wskazówki
- Polędwiczki doprawiamy oliwą, solą, pieprzem, ostrą papryką i obsmażamy na grillowej patelni. Odstawiamy do wystudzenia.
- Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wybieramy łyżką miękki miąższ z łupiny. Kroimy w kosteczką. Pomidora zanurzamy we wrzątku, zdejmujemy skórką i kroimy w kosteczkę. Szalotkę drobno siekamy. Wszystkie pokrojone warzywa umieszczamy w misce i skrapiamy sokiem z limonki. Następnie dodajemy pokrojone polędwiczki, majonez i przyprawy. Wszystko mieszamy.
-