KETO tacos z kurczaka w rzymskiej sałacie

Keto przekąska :)
Porcje: 2 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 15 minut
Czas całkowity: 30 minut
Składniki
  • 4 polędwiczki z kurczaka
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 awokado odmiany hass
  • 1 cebula szalotka
  • 2 sałaty rzymskie mini
  • 2 łyżki majonezu
  • kiełki rzodkiewki
  • sok z limonki
  • 2 tbsp oliwy
  • Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Wskazówki
  1. Polędwiczki doprawiamy oliwą, solą, pieprzem, ostrą papryką i obsmażamy na grillowej patelni. Odstawiamy do wystudzenia.
  2. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wybieramy łyżką miękki miąższ z łupiny. Kroimy w kosteczką. Pomidora zanurzamy we wrzątku, zdejmujemy skórką i kroimy w kosteczkę. Szalotkę drobno siekamy. Wszystkie pokrojone warzywa umieszczamy w misce i skrapiamy sokiem z limonki. Następnie dodajemy pokrojone polędwiczki, majonez i przyprawy. Wszystko mieszamy.
  3. Sałatę rzymską dzielimy na listki, układamy na talerzu. Do każdego listka wkładamy farsz i posypujemy kiełkami. Smacznego!