KETO tacos z kurczaka w rzymskiej sałacie
Keto przekąska :)
Porcje:
2
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
15
minut
Czas całkowity:
30
minut
Składniki
-
4
polędwiczki z kurczaka
-
1
duży pomidor malinowy
-
1
awokado odmiany hass
-
1
cebula szalotka
-
2
sałaty rzymskie mini
-
2
łyżki majonezu
-
kiełki rzodkiewki
-
sok z limonki
-
2
tbsp
oliwy
Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Wskazówki
-
Polędwiczki doprawiamy oliwą, solą, pieprzem, ostrą papryką i obsmażamy na grillowej patelni. Odstawiamy do wystudzenia.
-
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wybieramy łyżką miękki miąższ z łupiny. Kroimy w kosteczką. Pomidora zanurzamy we wrzątku, zdejmujemy skórką i kroimy w kosteczkę. Szalotkę drobno siekamy. Wszystkie pokrojone warzywa umieszczamy w misce i skrapiamy sokiem z limonki. Następnie dodajemy pokrojone polędwiczki, majonez i przyprawy. Wszystko mieszamy.
-
Sałatę rzymską dzielimy na listki, układamy na talerzu. Do każdego listka wkładamy farsz i posypujemy kiełkami. Smacznego!