Surówka słodko-kwaśna

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
  • Zalewa

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Do dużej miski kroimy warzywa. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, a marchew ścieramy na grubych oczkach.
  • Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w rondelku i mieszając, doprowadzamy do wrzenia (zalewa wygląda, jakby była zważona, ale wszystko z nią ok). Od razu po zdjęciu z ognia wrzątkiem zalewamy warzywa i mieszamy. Przykrywamy miseczkę folią spożywczą i odstawiamy na całą noc.
  • Na drugi dzień dodajemy jabłko przetarte na grubych oczkach i ogórki konserwowe pokrojone w kosteczkę. Smacznego!

Notatki

Surówka bardzo dobrze się przechowuje, niektórzy nawet uważają, że kolejnego dnia jest jeszcze lepsza.

Dodaj komentarz