Kategoria: Dania główne, Dania z warzyw, surówki
Ilość:
8 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Zalewa
Wskazówki
- Do dużej miski kroimy warzywa. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, a marchew ścieramy na grubych oczkach.
- Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w rondelku i mieszając, doprowadzamy do wrzenia (zalewa wygląda, jakby była zważona, ale wszystko z nią ok). Od razu po zdjęciu z ognia wrzątkiem zalewamy warzywa i mieszamy. Przykrywamy miseczkę folią spożywczą i odstawiamy na całą noc.
- Na drugi dzień dodajemy jabłko przetarte na grubych oczkach i ogórki konserwowe pokrojone w kosteczkę. Smacznego!
Notatki
Surówka bardzo dobrze się przechowuje, niektórzy nawet uważają, że kolejnego dnia jest jeszcze lepsza.