Śledzie w czerwonym winie

Ilość: 10 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania zalewy: do naczynia wlewamy wodę, dodajemy cukier, przyprawy i pokrojoną w grube talarki cebulę. Zagotowujemy i trzymamy na małym ogniu przez minutę. Wrzątek z przyprawami zestawiamy, dodajemy wino, ocet winny, mieszamy, ponownie stawiamy na ogniu i podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania. Zalewę odstawiamy do wychłodzenia.
  • W szklanym słoju układamy pokrojone na porcje filety, zalewamy zimną zalewą, szczelnie zamykamy i wstawiamy do lodówki. Jeszcze tylko minimum 24 godziny marynowania i smacznego!

Notatki

Z tej porcji wyszły mi 2 słoiczki 790 ml.

Dodaj komentarz