Sernik krówkowy

Ilość: 1 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 20 min.

Sernik krówkowy idealny na każdą okazję. To pyszny sernik pieczony na migdałowym spodzie. Do tego masa krówkowa o smaku czekoladowym. Polecam!

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na spód
  • Składniki na masę serową
  • Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej o smaku czekoladowym

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Herbatniki rozdrabniamy w malakserze lub kruszymy wałkiem. Dodajemy do nich mąkę migdałową oraz roztopione masło. Całość mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy i przyklepujemy łyżką.
  • Twaróg, mascarpone, cukier puder, pastę waniliową , śmietankę, mąkę pszenną i ziemniaczaną i jajka wkładamy do misy miksera i miksujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy sernik w 180 °C z termoobiegiem przez 60 minut. Ja dodatkowo wkładam na dno piekarnika blachę z wodą. .
  • Po wystudzeniu wierzch sernika smarujemy masą korówkową i posypujemy startą białą czekoladą lub migdałami. Smacznego!

Dodaj komentarz