Ilość:
1 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 20 min.
Sernik krówkowy idealny na każdą okazję. To pyszny sernik pieczony na migdałowym spodzie. Do tego masa krówkowa o smaku czekoladowym. Polecam!
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na spód
- Składniki na masę serową
- Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej o smaku czekoladowym
Wskazówki
-
- Twaróg, mascarpone, cukier puder, pastę waniliową , śmietankę, mąkę pszenną i ziemniaczaną i jajka wkładamy do misy miksera i miksujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy sernik w 180 °C z termoobiegiem przez 60 minut. Ja dodatkowo wkładam na dno piekarnika blachę z wodą. .
-