Kategoria: Dania z wieprzowiny
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
2 godz.
Czas całkowity:
2 godz. 20 min.
Schab pieczony w niskiej temperaturze może zostać podany na ciepło, jako danie obiadowe, jak również na zimno, w roli wędliny.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany, słodka papryka, sól, pieprz i listki laurowe
Wskazówki
- Przyprawy: rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany, słodką paprykę, sól i pieprz mieszamy. Mieszanką przypraw nacieramy schab i odkładamy go na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 100°C.
- Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu przez około 2 minuty, obsmażamy mięso z każdej strony. Schab obkładamy listkami laurowymi i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy go do piekarnika i pieczemy przez około 2 godziny.
- Po wyjęciu z piekarnika, odstawiamy mięso na około15 minut i dopiero po tym czasie kroimy. Smacznego!