Schab wolno pieczony
Schab pieczony w niskiej temperaturze może zostać podany na ciepło, jako danie obiadowe, jak również na zimno, w roli wędliny.
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
20
minut
Przyrządzanie:
120
minut
Czas całkowity:
140
minut
Składniki
-
700
g
schabu bez kości
-
olej
Przyprawy: rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany, słodka papryka, sól, pieprz i listki laurowe
Wskazówki
-
Przyprawy: rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany, słodką paprykę, sól i pieprz mieszamy. Mieszanką przypraw nacieramy schab i odkładamy go na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
-
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 100°C.
-
Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu przez około 2 minuty, obsmażamy mięso z każdej strony. Schab obkładamy listkami laurowymi i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy go do piekarnika i pieczemy przez około 2 godziny.
-
Po wyjęciu z piekarnika, odstawiamy mięso na około15 minut i dopiero po tym czasie kroimy. Smacznego!