Sałatka z popcornem

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min.

Kto z nas nie lubi popcornu? Świetna przekąska do chrupania przed telewizorem, ale też nadaje się do robienia wielu różnych fajnych dań. Dzisiaj będzie składnikiem sałatki.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • W głębokim garnku rozgrzewamy oliwę i wsypujemy ziarna kukurydzy, przykrywamy pokrywką i co jakiś czas potrząsamy garnkiem. Gdy wszystkie ziarna się uprażą, zdejmujemy z ognia i solimy. Odstawiamy.
  • Cztery łyżki oleju z suszonych pomidorów łączymy z sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Sos łączymy z rukolą, mieszamy i wykładamy na talerze.
  • Na rukolę wykładamy pomidorki koktajlowe i rzodkiewki pokrojone na połówki, oliwki, ser pokrojony w kortkę i suszone pomidory pokrojone w cienkie paseczki. Sałatkę posypujemy popcornem tuż przed podaniem, ponieważ pod wpływem sosu popcorn straci swoją chrupkość. Smacznego!

Dodaj komentarz