Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 40 min.

Pyszna, kolorowa sałatka, idealna na kolacje i świetna na lunch do pracy. Skusisz się?

Składniki

0/14 Składników
Dostosuj porcje
  • Składniki na marynatę do mięsa
  • Składniki na sos

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Piersi z kurczak kroimy na pół, aby uzyskać płaskie filety. W misce przygotowujemy marynatę do mięsa. Wlewamy olej, dodajemy przyprawy, wkładamy mięso, mieszamy i odstawiamy. Jajka gotujemy na twardo. Zamarynowane mięso grillujemy na patelni i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
  • W miseczkę mieszamy wszystkie składnik na sos: jogurt, majonez, musztardę, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy wszystko i odstawiamy.
  • Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Odcedzamy kukurydzę z zalewy. Ugotowane jajka i zgrillowanego kurczaka kroimy w kosteczkę, a ogórka w półplasterki. Dymkę drobno kroimy.
  • Wszystkie składnik na sałatkę mieszamy w misce, dodajemy wcześniej przygotowany sos i gotowe :) Smacznego!

Dodaj komentarz