Sałatka z grillowanym serem halloumi

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Do słoiczka wlewamy sok z granatu, ocet balsamiczny, dodajemy sól, pieprz, musztardę i miód. Zakręcamy i mieszamy, aż sól się rozpuści. Następnie dodajemy oliwę i intensywnie mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Odstawiamy sos do lodówki.
  • Ser halloumi kroimy w plastry. Układamy na rozgrzanej patelni i grillujemy z obu stron.
  • Na talerzu, na którym będziemy serwować sałatkę, układamy rukolę pomieszaną ze szpinakiem. Pomidorki kroimy na pół, a figi w cienkie plastry i dodajemy do sałatki. Całość posypujemy pestkami granatu i płatkami migdałowymi. Sos dodajemy do sałatki tuż przed podaniem. Na wierzch wykładamy grillowany ser halloumi. Smacznego!

Notatki

Jak wycisnąć sok z granatu?

Wkładamy pestki do strunowego woreczka i rozwałkowujemy wałkiem do ciasta. Następnie obcinamy róg woreczka i zlewamy sok do szklanki.

Dodaj komentarz