Ilość:
3 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Do dekoracji: kiełki rzodkiewki
Wskazówki
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekładamy do słoika. Zalewamy koncentratem barszczu, jajka muszą być całe zakryte, jeżeli wypływają, należy przykryć je małym talerzykiem, żeby były całe zanurzone w koncentracie. Odstawiamy je na całą noc do lodówki.
- Jajka wyjmujemy, osuszamy i kroimy na pół wzdłuż. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany szczypiorek i awokado (pokrojone w kosteczkę i skropione sokiem z cytryny). Na końcu dodajemy majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełniamy połówki jajek, układamy na talerzu i ozdabiamy kiełkami rzodkiewki. Smacznego!