Rolada serowa z pieczarkami

Ilość: 8 Porcje Trudność: Średnia Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 2 godz. Czas całkowity: 3 godz.

Na imprezę idealna, smakuje wybornie, wygląda fantastycznie 🙂

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Pieczarki obieramy ze skórki, ścieramy na jarzynówce i dusimy w rondlu do całkowitego odparowania wody.
  • Do ciepłych pieczarek dodajemy starte na jarzynówce ugotowane na twardo jajka, serki topione, pokrojone w kosteczkę ogórki, doprawiamy przyprawami i dodajemy szczypiorek. Mieszamy wszystko, aż serki się rozpuszczą i powstanie gładka masa. Odstawiamy do wystudzenia.
  • W garnku zagotowujemy wodę, zdejmujemy z ognia i wkładamy ser żółty. (Ser najlepiej nadciąć nożem, ale tak żeby nie przeciąć do końca, aby nadal był w jednym kawałku). Ser pozostawiamy w gorącej wodzie około 20 minut, aż będzie miękki i plastyczny.
  • Ser wyjmujemy z wody rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy farszem i rolujemy. Roladę zawijamy ciasno w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem kroimy w plasterki. Smacznego!

Dodaj komentarz