Racuchy serowe z sosem pomarańczowym

Ilość: 3 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
    Racuchy
  • Sos

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • W rondlu mieszamy wszystkie składniki sosu. Stawiamy na ogień i cały czas mieszając, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień i gotujemy, aż sos zmniejszy swoją objętość.
  • Wszystkie składniki na racuchy wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy mikserem.
  • Rozgrzewamy olej na patelni. Układamy po jednej łyżce masy i smażymy po obu stronach po 3-4 minuty. Przekładamy na papierowe ręczniki, aby osączyć z tłuszczu.
  • Podajemy racuchy z sosem, posypane cukrem pudrem i udekorowane cząstkami pomarańczy. Smacznego!

Dodaj komentarz