Puree z pasternaku

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 1 godz. 10 min.

Składniki

0/4 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/1 Wskazówki
  • Pasternak myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy mlekiem (można ugotować w osolonej wodzie). Gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ale mleka nie wylewamy. Pasternak podlewamy mlekiem, dodajemy masło i miksujemy na puree, można dolewać mleko, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smacznego!

Notatki

Puree podajemy z ulubionymi dodatkami, na przykład z grillowanym sznyclem z szynki i grillowanymi warzywami: pieczarkami, cebulą dymką.

Dodaj komentarz