Placuszki serniczki

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Placuszki z twarogu, już przy smażeniu pachną jak sernik, a w smaku są przepyszne. Podaje je na ciepło, oprószone cukrem pudrem z domową konfiturą i owocami. Idealne na leniwe, weekendowe śniadanie.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • W misce umieszczam kostkę twarogu, dodaje jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki ucieram widelcem na jednolitą masę.
  • Placuszki formuje w dłoniach posmarowanych olejem i smażę na maśle klarowanych w obu stron na złoty kolor.
  • Serniczki podaje na ciepło, oprószone cukrem pudrem z domowymi konfiturami i owocami. Smacznego!

Dodaj komentarz