Placki bananowe

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa

Nie wyrzucaj przejrzałych bananów! Placki bananowe to łatwy i szybki sposób na ich wykorzystanie.

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Przejrzałe banany kroimy na mniejsze porcje do miski i rozgniatamy je widelcem na papkę.
  • Następnie bierzemy drewnianą łyżkę i energicznie mieszamy, dodając do bananowej papki kolejno składniki: jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  • Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, nakładamy ciasto za pomocą łyżki, formując kształtne placuszki. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Notatki

Placki świetnie smakują same, ale możesz je podać np. posypane cukrem pudrem, z konfiturą, z syropem klonowym, miodem i orzechami lub z serkiem waniliowym i owocami. Dodaj, co lubisz najbardziej.

Dodaj komentarz