Kategoria: Coś słodkiego, Desery
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
8 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 1 godz.
Przyrządzanie:
3 godz.
Czas całkowity:
4 godz.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Owoce myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Oddzielnie rozgotowujemy owoce: porzeczki i agrest, podlewamy łyżką wody. Następnie miksujemy owoce.
- Każdą galaretkę zalewamy 125 ml wrzątku i dokładnie mieszamy. Studzimy.
- Zieloną galaretkę mieszamy z puree agrestowym, a czerwoną z musem porzeczkowym.
- Schłodzone mleko ubijamy na pianę. Połowę łączymy z czerwoną galaretką. Wylewamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. Drugą połowę mleka łączymy z zieloną galaretką i wlewamy ją, gdy pianka w lodówce zacznie tężeć, tak by utworzyły się dwie kolorowe warstwy. Wstawiamy formę do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem kroimy i ozdabiamy owocami. Smacznego!