Kategoria: Dania główne, Dania mączne, Śniadania
Sposób przyrządzenia: Smażenie
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 40 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
1 godz.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Ciasto
- Farsz
Wskazówki
- Ubijamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą, dodajemy roztopione i ostudzone masło. Dokładnie miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. Smażymy naleśniki bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
- Ser mieszamy ze śmietaną, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
- Smarujemy naleśniki serem, posypujemy pokrojonymi truskawkami, zwijamy w rulonik. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!