Naleśniki z serem i truskawkami

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 40 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 1 godz.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
    Ciasto
  • Farsz

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Ubijamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą, dodajemy roztopione i ostudzone masło. Dokładnie miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. Smażymy naleśniki bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
  • Ser mieszamy ze śmietaną, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • Smarujemy naleśniki serem, posypujemy pokrojonymi truskawkami, zwijamy w rulonik. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!

Dodaj komentarz