Kategoria: Dania mączne, Śniadania
Sposób przyrządzenia: Smażenie

Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
1 godz.
Pachnące wanilią naleśniki z budyniem – idealne na śniadanie. Polecam 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
- Serek waniliowy i owoce sezonowe
Wskazówki
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce i ubijamy dokładnie przy pomocy miksera, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. W związku z tym, że olej dodaliśmy do ciasta, smażymy naleśniki na patelni bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
- Naleśniki podajemy z serkiem waniliowym i sezonowymi owocami. Smacznego!