Naleśniki budyniowe

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 1 godz.

Pachnące wanilią naleśniki z budyniem – idealne na śniadanie. Polecam 🙂

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje
  • Serek waniliowy i owoce sezonowe

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce i ubijamy dokładnie przy pomocy miksera, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. W związku z tym, że olej dodaliśmy do ciasta, smażymy naleśniki na patelni bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
  • Naleśniki podajemy z serkiem waniliowym i sezonowymi owocami. Smacznego!

Dodaj komentarz