Naleśniki budyniowe

Pachnące wanilią naleśniki z budyniem - idealne na śniadanie. Polecam :)
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Przyrządzanie: 30 minut
Czas całkowity: 60 minut
Składniki
  • 1 cup wody mineralnej gazowanej
  • 1 cup mleka
  • 2 jajka
  • 2 cup mąki pszennej
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 tbsp cukier w prawdziwą wanilią
  • 60 ml olej rzepakowy
  • Serek waniliowy i owoce sezonowe
Wskazówki
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i ubijamy dokładnie przy pomocy miksera, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. W związku z tym, że olej dodaliśmy do ciasta, smażymy naleśniki na patelni bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
  2. Naleśniki podajemy z serkiem waniliowym i sezonowymi owocami. Smacznego!