Naleśniki budyniowe
Pachnące wanilią naleśniki z budyniem - idealne na śniadanie. Polecam :)
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Przyrządzanie:
30
minut
Czas całkowity:
60
minut
Składniki
-
1
cup
wody mineralnej gazowanej
-
1
cup
mleka
-
2
jajka
-
2
cup
mąki pszennej
-
1
budyń waniliowy
-
1
tbsp
cukier w prawdziwą wanilią
-
60
ml
olej rzepakowy
Serek waniliowy i owoce sezonowe
Wskazówki
-
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i ubijamy dokładnie przy pomocy miksera, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. W związku z tym, że olej dodaliśmy do ciasta, smażymy naleśniki na patelni bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
-
Naleśniki podajemy z serkiem waniliowym i sezonowymi owocami. Smacznego!