Mojito z mango

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 5 min.

Mojito to koktajl uwielbiany chyba przez wszystkich, dzisiaj z pulpą z mango czyli tzw. mangojito 🙂

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Limonkę sparzamy wrzątkiem i wygniatamy. Odcinamy końcówki i przecinamy wzdłuż. Wycinamy biały kręgosłup i tniemy owoc na mniejsze kawałki. Wkładamy limonkę do szklanki tylu long, dodajemy cukier i wygniatamy.
  • Dodajemy listki i mięty i delikatnie przygniatamy, aby puściła swoje olejki.
  • Napełniamy szklankę kuszonym lodem, wlewamy rum, dopełniamy wodą mineralną i dodajemy pulpę z mango. Mieszamy, dekorujemy listkami mięt i gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz