Kategoria: Napoje
![](https://fierykitchen.pl/wp-content/uploads/2022/02/mojito-z-mango-800x840.jpg)
Ilość:
2 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 5 min.
Mojito to koktajl uwielbiany chyba przez wszystkich, dzisiaj z pulpą z mango czyli tzw. mangojito 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Limonkę sparzamy wrzątkiem i wygniatamy. Odcinamy końcówki i przecinamy wzdłuż. Wycinamy biały kręgosłup i tniemy owoc na mniejsze kawałki. Wkładamy limonkę do szklanki tylu long, dodajemy cukier i wygniatamy.
- Dodajemy listki i mięty i delikatnie przygniatamy, aby puściła swoje olejki.
- Napełniamy szklankę kuszonym lodem, wlewamy rum, dopełniamy wodą mineralną i dodajemy pulpę z mango. Mieszamy, dekorujemy listkami mięt i gotowe! Smacznego!