Mojito z mango
Mojito to koktajl uwielbiany chyba przez wszystkich, dzisiaj z pulpą z mango czyli tzw. mangojito :)
Porcje:
2
yield(s)
Przygotowanie:
5
minut
Składniki
-
2
limonki
-
6
tsp
brązowego cukru
-
10
listków mięty + do ozdoby
-
kruszony lód
-
120
ml
rumu
(użyłam białego rumu Bacardi)
-
woda mineralna gazowana
-
250
ml
pulpy z mango
Wskazówki
-
Limonkę sparzamy wrzątkiem i wygniatamy. Odcinamy końcówki i przecinamy wzdłuż. Wycinamy biały kręgosłup i tniemy owoc na mniejsze kawałki. Wkładamy limonkę do szklanki tylu long, dodajemy cukier i wygniatamy.
-
Dodajemy listki i mięty i delikatnie przygniatamy, aby puściła swoje olejki.
-
Napełniamy szklankę kuszonym lodem, wlewamy rum, dopełniamy wodą mineralną i dodajemy pulpę z mango. Mieszamy, dekorujemy listkami mięt i gotowe! Smacznego!