Mojito z mango

Mojito to koktajl uwielbiany chyba przez wszystkich, dzisiaj z pulpą z mango czyli tzw. mangojito :)

  • Trudność: Łatwa
  • Kategoria:
Porcje: 2 yield(s)
Przygotowanie: 5 minut
Składniki
  • 2 limonki
  • 6 tsp brązowego cukru
  • 10 listków mięty + do ozdoby
  • kruszony lód
  • 120 ml rumu (użyłam białego rumu Bacardi)
  • woda mineralna gazowana
  • 250 ml pulpy z mango
Wskazówki
  1. Limonkę sparzamy wrzątkiem i wygniatamy. Odcinamy końcówki i przecinamy wzdłuż. Wycinamy biały kręgosłup i tniemy owoc na mniejsze kawałki. Wkładamy limonkę do szklanki tylu long, dodajemy cukier i wygniatamy.
  2. Dodajemy listki i mięty i delikatnie przygniatamy, aby puściła swoje olejki.
  3. Napełniamy szklankę kuszonym lodem, wlewamy rum, dopełniamy wodą mineralną i dodajemy pulpę z mango. Mieszamy, dekorujemy listkami mięt i gotowe! Smacznego!