Kurczak z cieście sezamowym

Ilość: 3 Servings Trudność: Średnia Przygotowanie: 30 min.

Do tego kurczaka polecam sos chili słodki 😋🌶

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
    Ciasto
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na ciasto blendujemy. Ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Po przygotowaniu odstawiamy je na 15 minut. W tym czasie kroimy pierś z kurczaka w poprzek na półcentymetrowe plastry, oprószamy solą i pieprzem. W płaskiej miseczce mieszamy sezam biały z czarnym.
  • W rondlu rozgrzewamy olej. Zanurzamy kurczaka w cieście, a następnie panierujemy w sezamie i wkładamy na gorący olej. Gdy ciasto i sezam upieką się na złoto, wyławiamy kurczaka i odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku kuchennym.
  • Kurczaka podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z makaronem udon, warzywami z patelni (mieszanka chińska) i słodkim sosem chilli. Smacznego!

Dodaj komentarz