Kategoria: Dania z drobiu
Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Tylko 30 minut i masz pyszny, pożywny obiad. Na co czekasz, do dzieła 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy solą i pieprzem. W rondlu rozgrzewamy oliwę z dodatkiem masła i smażymy mięso, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony na półkrążki por, wszystko mieszamy i smażymy dalej.
- Następnie dodajemy groszek cukrowy (można go pokroić na mniejsze kawałki, ja lubię w całości) i groszek zielony. Zmniejszamy ogień i smażymy, aż warzywa zmiękną.
- Jogurt łączymy w misce z mąką ziemniaczaną i wodą. Dokładnie mieszamy za pomocą rózgi kuchennej i dodajemy do kurczaka z warzywami. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy świeży koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem z kaszą bulgur. Smacznego!