Kategoria: Dania z drobiu, KETO
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
50 min.
„Pierzynka” sprawia, że mięso jest soczyste. Spróbuj 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, suszony tymianek
Wskazówki
- Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Pora kroimy na półplasterki i układamy na dnie naczynia.
- Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i układamy na porach.
- Filety kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Mięso z kurczaka układamy na pieczarkach. Filety smarujemy majonezem i posypujemy startym serem.
- Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagranego do 180°C na około 30 minut. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!