Kategoria: Dania główne, Dania z drobiu
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
40 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Dzień wcześniej. Filety drobiowe nadcinamy, aby w każdej piersi powstała kieszonka. Olej mieszamy z sosem sojowym i przyprawą do kurczaka. Filety obtaczamy w marynacie, przykrywamy i wkładamy do lodówki na noc.
- Filety układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki. Do każdej kieszonki wkładamy plasterki pomidora, mozzarelli i listki bazylii. Zalewamy śmietaną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy mięso około 30 minut. Smacznego!