Kurczak caprese
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
10
minut
Przyrządzanie:
30
minut
Czas całkowity:
40
minut
Składniki
-
4
pojedyncze piersi kurczaka
-
3
tbsp
oleju rzepakowego
-
3
tbsp
sosu sojowego
-
1
tsp
przyprawy do kurczaka
-
2
małe pomidory
-
1
kulka mozzarelli
-
8
listków bazylii
-
200
ml
śmietany 30%
Wskazówki
-
Dzień wcześniej. Filety drobiowe nadcinamy, aby w każdej piersi powstała kieszonka. Olej mieszamy z sosem sojowym i przyprawą do kurczaka. Filety obtaczamy w marynacie, przykrywamy i wkładamy do lodówki na noc.
-
Filety układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki. Do każdej kieszonki wkładamy plasterki pomidora, mozzarelli i listki bazylii. Zalewamy śmietaną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy mięso około 30 minut. Smacznego!