Kuleczki kokosowe

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 2 godz. 30 min. Czas całkowity: 2 godz. 50 min.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Aby pozbyć się goryczki z kaszy, przesypujemy kaszę na sitko i płuczemy pod zimną bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem (około 2 l wody).
  • Mleko kokosowe wlewamy do rondelka, dodajemy 3 łyżki wiórków kokosowych (reszta będzie potrzebna do otaczania kuleczek), cukier i opłukaną kaszę. Wszystko gotujemy na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Wystudzoną masę wkładamy do lodówki na 2 godziny.
  • Z masy formujemy kuleczki, do środka każdej wkładamy migdała i obtaczamy w kokosie. Smacznego!

Notatki

Z tej porcji wyszło mi 20 kuleczek.

Dodaj komentarz