Kategoria: Coś słodkiego, Desery
Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
2 godz. 30 min.
Czas całkowity:
2 godz. 50 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Aby pozbyć się goryczki z kaszy, przesypujemy kaszę na sitko i płuczemy pod zimną bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem (około 2 l wody).
- Mleko kokosowe wlewamy do rondelka, dodajemy 3 łyżki wiórków kokosowych (reszta będzie potrzebna do otaczania kuleczek), cukier i opłukaną kaszę. Wszystko gotujemy na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Wystudzoną masę wkładamy do lodówki na 2 godziny.
- Z masy formujemy kuleczki, do środka każdej wkładamy migdała i obtaczamy w kokosie. Smacznego!
Notatki
Z tej porcji wyszło mi 20 kuleczek.