KETO keks

Ilość: 10 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 45 min. Czas całkowity: 1 godz.

Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto – tak twierdzili wszyscy, którzy próbowali 😉 Ciasto bez cukru i bez glutenu.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje
  • Dodatkowo 190 g orzechów - użyłam laskowych i włoskich

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do misy miksera, mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy posiekane orzechy. Ciasto wylewamy do foremki tzw. keksówki wyłożonej papierem.
  • Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C z termoobiegiem. Po wystudzeniu ciasto możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą czekoladą albo oprószyć zmielonym erytrytolem. Smacznego!

Dodaj komentarz