KETO keks

Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto - tak twierdzili wszyscy, którzy próbowali ;) Ciasto bez cukru i bez glutenu.
Porcje: 10 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 45 minut
Czas całkowity: 60 minut
Składniki
  • 3 jajka
  • 200 g kwaśnej śmietany 12%
  • 200 g mąki migdałowej
  • 60 g erytrytolu
  • 2 tsp proszku do pieczenia
  • Dodatkowo 190 g orzechów - użyłam laskowych i włoskich
Wskazówki
  1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do misy miksera, mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy posiekane orzechy. Ciasto wylewamy do foremki tzw. keksówki wyłożonej papierem.
  2. Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C z termoobiegiem. Po wystudzeniu ciasto możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą czekoladą albo oprószyć zmielonym erytrytolem. Smacznego!