KETO keks
Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto - tak twierdzili wszyscy, którzy próbowali ;) Ciasto bez cukru i bez glutenu.
Porcje:
10
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
45
minut
Czas całkowity:
60
minut
Składniki
-
3
jajka
-
200
g
kwaśnej śmietany 12%
-
200
g
mąki migdałowej
-
60
g
erytrytolu
-
2
tsp
proszku do pieczenia
Dodatkowo 190 g orzechów - użyłam laskowych i włoskich
Wskazówki
-
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do misy miksera, mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy posiekane orzechy. Ciasto wylewamy do foremki tzw. keksówki wyłożonej papierem.
-
Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C z termoobiegiem. Po wystudzeniu ciasto możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą czekoladą albo oprószyć zmielonym erytrytolem. Smacznego!