Kategoria: Napoje
Kuchnia: kuchnia koreańska
![](https://fierykitchen.pl/wp-content/uploads/2020/04/55EEBFB8-B446-43EB-8434-8C6521413EB6-scaled-e1588343778352-800x840.jpeg)
Ilość:
1 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 5 min.
Przyrządzanie:
5 min.
Czas całkowity:
10 min.
Kawa Dalgona – mrożona kawa po koreańsku, idealna na gorące dni.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Do wysokiego naczynia wlej gorącą wodę, dodaj cukier i kawę rozpuszczalną. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach, aż powstanie gęsta, kremowa pianka.
- Do szklanki wrzuć kilka kostek lodu, nalej zimne mleko i na powierzchni mleka za pomocą łyżki ułóż kawową piankę. Możesz ją posypać startą czekoladą lub kakao, ale i bez tego prezentuje się pięknie i smakuje wyśmienicie. Smacznego!