Kaszanka grillowana w cebuli

Ilość: 1 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 45 min.

Kaszanka jest jedną z popularniejszych polskich potraw przyrządzanych na grillu.  Przygotowywana bezpośrednio na ruszcie potrafi pękać, dlatego dzisiaj proponuję przepis na grillowaną kaszankę w cebuli.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Z nieobranej cebuli ścinamy z góry około 2 cm. Łyżką wydrążamy cebule tak, aby zostały dwie warstwy. Wykrojoną ze środka cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
  • Z kaszanki zdejmujemy osłonkę i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszankę do przesmażonej cebuli i chwile smażymy, następnie dodajemy drobno pokrojone jabłko. Farsz doprawiamy, ketchupem, majerankiem i przyprawą grillową.
  • Do farszu dodajemy część startego oscypka. Tak przygotowaną kaszankę umieszczamy w cebulach. Górę posypujemy startym wędzonym serem.
  • Cebule pieczemy na grillu pod przykryciem około 30 minut. Smacznego!

Dodaj komentarz