Ilość:
4 Servings
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
45 min.
Doskonała imprezowa przekąska. Super smakuje z pikantnymi sosami.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Oczyszczamy kalafiora, płuczemy, gotujemy wodę z solą w dużym garnku. Do gotującej się wody wkładamy kalafiora i gotujemy 8-10 minut. Następnie osączamy i dzielimy na różyczki.
- Żółtka oddzielamy od białek. Do miski przesiewamy mąkę. Żółtka mieszamy z mąką, stopniowo wlewamy piwo i wyrabiamy gładkie ciasto. Białka ubijamy na sztywno z solą i curry. Delikatnie łączymy z ciastem.
- Tłuszcz rozgrzewamy w rondlu. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na złoty kolor. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy kuchenny, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego!