Gulasz Wołowy z warzywami

Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 2 godz. Czas całkowity: 2 godz. 15 min.

Cała kulinarna magia zaczyna się od najlepszych składników, a prosty skład to klucz do zdrowego i smacznego gotowania? Gulasz wołowy BIO od @prosciej.sie.nie.da to idealny wybór dla tych, którzy cenią świadome decyzje w kuchni. Bez zbędnych dodatków, tylko najwyższej jakości mięso, które w połączeniu z sezonowymi warzywami tworzy doskonały obiad. Ekologia i prostota na talerzu! 🌱
#ProsciejSieNieDa #współpracareklamowa #BioSkład

Spróbujcie sami –podsmażcie wołowinę, dodajcie przyprawy, bulion, pokrojone warzywa  i poczekajcie, aż kuchnię wypełni aromat domowego obiadu. 🥘 Nie zapomnijcie o świeżej natce pietruszki! 🌿

Składniki

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę wołowinę i smażymy do lekkiego zarumienienia. W międzyczasie doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Dodajemy posiekanego pora, pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Co chwilę mieszając smażymy wszystko przez ok. 5 - 8 minut, dodajemy słodką i ostrą paprykę w proszku, a następnie posypujemy składniki mąką (bezpośrednio przez sitko), mieszamy i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
  • Wlewamy wino a po chwili podgrzany bulion. Zagotowujemy, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1 i 1/2 godziny. W międzyczasie sprawdzamy czy gulasz nie przywiera do dna i mieszamy.
  • Po podanym czasie dodajemy do gulaszu pokrojoną paprykę oraz pieczarki. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy jeszcze przez 1/2 godziny. Gulasz podajemy z pajdą chleba, a ja tym razem zaserwowałam go w chlebku. Smacznego!

Dodaj komentarz