Grillowany ser camembert

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Co powiesz na grillowany ser camembert? Polecam, zwłaszcza jeżeli wśród zaproszonych osób znajdują się wegetarianie.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
    Sos czosnkowy
  • Inne składniki

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania sosu czosnkowo-ziołowego. Do miseczki wkładamy majonez, jogurt, posiekane świeże zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
  • Rukolę skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy i odstawiamy. Kromki chleba tostowego skrapiamy oliwą.
  • Ser camembert grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony. Ostrożnie przekładamy na drugą stronę, aby skórką nie pękła. W samym czasie przygotowujemy na grillu grzanki.
  • Na talerzu układamy grzankę, na niej kładziemy ser camembert. Całość zasypujemy listkami rukoli, orzechami włoskimi i suszoną żurawiną. Podajemy natychmiast, aby ser był płynny w środku. Smacznego!

Dodaj komentarz