Grecka ze słoika

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min.

Lunch do pracy 🙂

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje
    Sos winegret
  • Składniki sałatki

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na sos wkładamy do słoiczka. Słoiczek zakręcam i energicznie potrząsamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Sos rozlewamy do dwóch słoików w których będziemy układać warstwowo warzywa.
  • Ogórki nie obieramy ze skórki, kroimy w "spaghetti" temperówką do warzyw, jeżeli nie macie pokrójcie w półplasterki. Pomidorki kroimy na pół, fetę w kostkę, czerwoną cebulkę w piórka.
  • Warzywa układamy w słoiku w następującej kolejności: ogórek, pomidorki, feta, cebula i oliwki. Przed podaniem delikatnie mieszamy przekręcając słoikiem. Sałatka smakuje świetnie z podpłomykiem lub czosnkową bułeczką. Smacznego!

Dodaj komentarz