Kategoria: Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie

Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
10 min.
Czas całkowity:
30 min.
Nadziewane frankfurterki to świetna alternatywa dla grillowanych kiełbasek. Polskie dodatki takie jak ogórek kiszony i oscypek świetnie do tego pasują, a domowej robot sos 1000 wysp dopełni wszystkiego. Twoi domownicy i goście będą zachwyceni z tej wariacji!
Składniki
Dostosuj porcje
- Sos 1000 wysp
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowaniu sosu. Majonez mieszamy z ketchupem i marynatą spod pikli. Dodajemy posiekane drobno ogórki, cebulę, jajko i czosnek. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. (Jeżeli chcecie, aby sos był bardziej pikantny dodajcie kilka kropel tabasco).
- Kiełbaski nacinamy wzdłuż do połowy. W nacięcie wkładamy kawałki sera i ogórka kiszonego. Kiełbaski zawijamy w cienkie plastry boczku i oprószamy przyprawą do grilla. Frankfurterki grillujemy na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut, obracamy co jakiś czas, aby były rumiane i chrupiące.
- Frankfurterki podajemy z domowym sosem 1000 wysp i pieczywem. Smacznego!