Frankfurterki po góralsku z domowym sosem 1000 wysp

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 30 min.

Nadziewane frankfurterki to świetna alternatywa dla grillowanych kiełbasek. Polskie dodatki takie jak ogórek kiszony i oscypek świetnie do tego pasują, a domowej robot sos 1000 wysp dopełni wszystkiego. Twoi domownicy i goście będą zachwyceni z tej wariacji!

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos 1000 wysp

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowaniu sosu. Majonez mieszamy z ketchupem i marynatą spod pikli. Dodajemy posiekane drobno ogórki, cebulę, jajko i czosnek. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. (Jeżeli chcecie, aby sos był bardziej pikantny dodajcie kilka kropel tabasco).
  • Kiełbaski nacinamy wzdłuż do połowy. W nacięcie wkładamy kawałki sera i ogórka kiszonego. Kiełbaski zawijamy w cienkie plastry boczku i oprószamy przyprawą do grilla. Frankfurterki grillujemy na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut, obracamy co jakiś czas, aby były rumiane i chrupiące.
  • Frankfurterki podajemy z domowym sosem 1000 wysp i pieczywem. Smacznego!

Dodaj komentarz