Kategoria: Dania z wieprzowiny
Sposób przyrządzenia: Duszenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
45 min.
Schab faszerowany boczkiem, serem i papryką w pysznym sosie ajvar to świetny pomysł na obiad, zamiast zwykłych kotletów schabowych. Polecam!
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na roladki
- Składniki na sos
Wskazówki
- Plastry schabu rozbijamy cienko. Doprawiamy solą i pieprzem z obu stron, na każdy kotlet nakładamy łyżeczkę musztardy i rozsmarowujemy równomiernie. Następnie na każdym kotlecie układamy boczek, ser oraz pokrojoną w słupki paprykę. Mięso zwijamy w rulonik, tworząc roladkę, spinamy wykałaczką.
- Roladki obtaczamy w mące i obsmażam na oleju w rondlu na rumiano z każdej strony. Zalewamy roladki bulionem, dodajemy ajvar, przykrywamy i dusimy pod przykryciem koło 20 min.
-