Duszony kurczak z tymiankiem

Ilość: 3 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz.

Zainspiruj się moim pomysłem na prosty obiad! Przygotuj kurczaka pachnącego tymianku i podaj go z ulubionymi dodatkami.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Kurczaka marynujemy w oleju i przyprawach, a następnie podsmażamy na złoto na głębokiej patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, świeży tymianek, ziele angielskie, listek laurowy i dalej smażymy, aż cebula się zeszkli.
  • Mięso zalewamy bulionem i dusimy około 50 minut na najmniejszym ogniu. Po tym czasie zagęszczamy sos dodając wodę wymieszaną z mąką. Sos doprowadzamy do wrzenia i jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Kurczaka podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem z ziemiankami, mizerią i fasolką szparagową, Smacznego!

Dodaj komentarz