Kategoria: Desery
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
8 godz.
Czas całkowity:
8 godz. 30 min.
Tylko 3 składniki!
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Przygotowanie deseru zaczynamy od rozpuszczenia 3 opakowań galaretek w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia.
- W dużej misce mieszamy jogurt z pulpą mango. Dodajemy zimną galaretkę, wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
- Tortownice wykładamy folią spożywczą, przelewamy masę i wstawiamy na całą noc do lodówki, aby stężała. Przed podaniem deser wyjmujemy z formy na tacę, przekręcając go do góry dnem. Usuwamy folię spożywczą i robimy charakteryzację ;) Do zrobienia małych dziurek używamy słomek, aby zrobić większe dziury używamy specjalnej łyżeczki do wykrawania kulek z owoców lub małej łyżeczki. Smacznego!
Notatki
Zalecam użycie małej tortownicy 18-20 cm.
Pulpa z mango - proponuję używać gotowej pulpy z puszki, ponieważ jest idealnie gładka. Jeżeli będziecie sami chcieli zrobić pulpę ze świeżego mango, to najpierw zmiksujcie miąższ na papkę, a następnie przetrzyjcie przez sito, aby pozbyć się włókien.