Kategoria: Ciasta
Ilość:
12 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 1 godz.
Tym razem gofry posłużą nam jako spód i wierzch ciasta. Ciasto jest lekkie śmietankowo-serowe z dużą ilością brzoskwiń. Do kawki idealne 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowania gofrów. Możecie użyć gotowych ze sklepu, ale ja wolę przygotować własne. Tu znajdziecie przepis https://fierykitchen.pl/recipes/gofry-z-jagodami-i-bita-smietana/
- Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kosteczkę. Galaretkę brzoskwiniową zalewamy szklanką wrzącej wody, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i ostawiamy do przestudzenia.
- Do misy miksera wlewamy śmietankę, dodajemy cukier puder i ubijamy, aż zgęstniej. Następnie dodajemy serek, przestudzoną galaretkę i żelatynę. Na końcu dodajemy brzoskwinie i delikatnie mieszamy łyżką.
-
Notatki
Użyłam prostokątnej blachy o wymiarach 24 x 30.