Ciasteczka migdałowe

Ilość: 10 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 35 min.

Włoskie ciasteczka, pachnące migdałami 🙂

Składniki

0/4 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
  • Ubite białka łączymy z likierem amaretto i mąką migdałową i delikatnie mieszamy.
  • Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tutką (jeżeli nie masz, wykładaj ciasto łyżeczką) i wyciskamy okrągłe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 18-20 minut. Upieczone ciasteczka pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego!

Dodaj komentarz