Ciasteczka migdałowe

Włoskie ciasteczka, pachnące migdałami :)
Porcje: 10 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 20 minut
Czas całkowity: 35 minut
Składniki
  • 3 białka
  • 300 g mąki migdałowej
  • 200 g cukru pudru
  • 25 ml likieru Amaretto
Wskazówki
  1. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
  2. Ubite białka łączymy z likierem amaretto i mąką migdałową i delikatnie mieszamy.
  3. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tutką (jeżeli nie masz, wykładaj ciasto łyżeczką) i wyciskamy okrągłe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 18-20 minut. Upieczone ciasteczka pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego!