Ciasteczka migdałowe
Włoskie ciasteczka, pachnące migdałami :)
Porcje:
10
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
20
minut
Czas całkowity:
35
minut
Składniki
-
3
białka
-
300
g
mąki migdałowej
-
200
g
cukru pudru
-
25
ml
likieru Amaretto
Wskazówki
-
Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
-
Ubite białka łączymy z likierem amaretto i mąką migdałową i delikatnie mieszamy.
-
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tutką (jeżeli nie masz, wykładaj ciasto łyżeczką) i wyciskamy okrągłe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 18-20 minut. Upieczone ciasteczka pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego!