Kategoria: Dania z wieprzowiny
Ilość:
6 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
25 min.
Czas całkowity:
45 min.
Danie jednogarnkowe idealne dla zapracowanych 🙂 polecam
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz czarny, listek laurowy, papryka słodka, chili, majeranek, tymianek, bazylia
Wskazówki
- W garnku na gorącym oleju smażymy cebulę, czosnek i kiełbasę pokrojoną w półksiężyce. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut.
- Zalewamy wrzącą wodą, dodajemy łyżkę słodkiej papryki, listek laurowy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut do miękkości wszystkich warzyw. Od czasu do czasu mieszamy. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, bazylią i chili. Smacznego!
Notatki
Jeżeli chcecie zagęścić potrawę, możecie na samym końcu zrobić zasmażkę.