Kategoria: Zupy
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Dzień wcześniej przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową. Rozpuszczamy ją w nieco mniejszej ilości wody niż w przepisie, odstawiamy do lodówki do stężenia. Na drugi dzień kroimy w kosteczkę.
- Brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki, kilka kroimy w kosteczkę lub w plasterki i pozostawiamy do ozdoby, pozostałe rozbijamy w blenderze. Do zmiksowanych owoców dodajemy jogurt. Możemy wg uznania doprawić sokiem z cytryny lub cukrem. Gdy całość dobrze się spieni, rozlewamy do miseczek. Podajemy zaraz po przygotowaniu z naleśnikami pokrojonymi jak makaron, kawałkami brzoskwiń i galaretki. Smacznego!