Chłodnik brzoskwiniowy

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Dzień wcześniej przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową. Rozpuszczamy ją w nieco mniejszej ilości wody niż w przepisie, odstawiamy do lodówki do stężenia. Na drugi dzień kroimy w kosteczkę.
  • Brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki, kilka kroimy w kosteczkę lub w plasterki i pozostawiamy do ozdoby, pozostałe rozbijamy w blenderze. Do zmiksowanych owoców dodajemy jogurt. Możemy wg uznania doprawić sokiem z cytryny lub cukrem. Gdy całość dobrze się spieni, rozlewamy do miseczek. Podajemy zaraz po przygotowaniu z naleśnikami pokrojonymi jak makaron, kawałkami brzoskwiń i galaretki. Smacznego!

Dodaj komentarz