Kategoria: Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
10 min.
Czas całkowity:
20 min.
Owoce na grilla to świetna alternatywa dla kiełbasek, szaszłyków i karkówki. Na ruszt wrzucić możemy banany, gruszki, jabłka, ananasa czy arbuza – z grilla smakują wyśmienicie! Jeśli jeszcze nie jedliście, zachęcam do wypróbowania.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Arbuza myjemy i kroimy w plastry. Nie obieramy ze skórki. Plastry posypujemy sola z obu stron, zostawiamy na 10 minut najlepiej na sicie. Po tym czasie myjemy i osuszamy. Smarujemy pędzelkiem cienko oliwą.
-
Notatki
Ps. Ananasa wystarczy pokroić na cząstki, nabić na patyczki i posmarować miodem. Grillować kilka minut z każdej strony. Smacznego!