Arbuz z grilla z serem feta i oliwkami

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 20 min.

Owoce na grilla to świetna alternatywa dla kiełbasek, szaszłyków i karkówki. Na ruszt wrzucić możemy banany, gruszki, jabłka, ananasa czy arbuza – z grilla smakują wyśmienicie! Jeśli jeszcze nie jedliście, zachęcam do wypróbowania.

Składniki

0/4 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Arbuza myjemy i kroimy w plastry. Nie obieramy ze skórki. Plastry posypujemy sola z obu stron, zostawiamy na 10 minut najlepiej na sicie. Po tym czasie myjemy i osuszamy. Smarujemy pędzelkiem cienko oliwą.
  • Arbuza grillujemy po 5 minut z każdej strony podajemy na ciepło z pokruszoną fetą i oliwkami. Smacznego!

Notatki

Ps. Ananasa wystarczy pokroić na cząstki, nabić na patyczki i posmarować miodem. Grillować kilka minut z każdej strony. Smacznego!

Dodaj komentarz