Arbuz z grilla z serem feta i oliwkami

Owoce na grilla to świetna alternatywa dla kiełbasek, szaszłyków i karkówki. Na ruszt wrzucić możemy banany, gruszki, jabłka, ananasa czy arbuza – z grilla smakują wyśmienicie! Jeśli jeszcze nie jedliście, zachęcam do wypróbowania.
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 10 minut
Przyrządzanie: 10 minut
Czas całkowity: 20 minut
Składniki
  • 1/2 arbuz
  • 200 g sera feta
  • czarne oliwki
  • sól, oliwa, listki mięty
Wskazówki
  1. Arbuza myjemy i kroimy w plastry. Nie obieramy ze skórki. Plastry posypujemy sola z obu stron, zostawiamy na 10 minut najlepiej na sicie. Po tym czasie myjemy i osuszamy. Smarujemy pędzelkiem cienko oliwą.
  2. Arbuza grillujemy po 5 minut z każdej strony podajemy na ciepło z pokruszoną fetą i oliwkami. Smacznego!
Notatki

Ps. Ananasa wystarczy pokroić na cząstki, nabić na patyczki i posmarować miodem. Grillować kilka minut z każdej strony. Smacznego!