Arbuz z grilla z serem feta i oliwkami
Owoce na grilla to świetna alternatywa dla kiełbasek, szaszłyków i karkówki. Na ruszt wrzucić możemy banany, gruszki, jabłka, ananasa czy arbuza – z grilla smakują wyśmienicie! Jeśli jeszcze nie jedliście, zachęcam do wypróbowania.
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
10
minut
Przyrządzanie:
10
minut
Czas całkowity:
20
minut
Składniki
-
1/2
arbuz
-
200
g
sera feta
-
czarne oliwki
-
sól, oliwa, listki mięty
Wskazówki
-
Arbuza myjemy i kroimy w plastry. Nie obieramy ze skórki. Plastry posypujemy sola z obu stron, zostawiamy na 10 minut najlepiej na sicie. Po tym czasie myjemy i osuszamy. Smarujemy pędzelkiem cienko oliwą.
-
Arbuza grillujemy po 5 minut z każdej strony podajemy na ciepło z pokruszoną fetą i oliwkami. Smacznego!
Notatki
Ps. Ananasa wystarczy pokroić na cząstki, nabić na patyczki i posmarować miodem. Grillować kilka minut z każdej strony. Smacznego!