A’la szakszuka

Ilość: 3 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min.

Śniadanie z patelni, polecam 🙂

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Cebulę drobno siekamy, a kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju rzepakowym.
  • Następnie kroimy w kosteczkę paprykę i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i także dodajemy na patelnię do innych składników. Doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką. Smażymy do czasu, aż sok z pomidora odparuje z patelni.
  • Na patelni robimy 3 wgłębienia, do których wbijamy jajka. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy kilka minut, aż jajka się zetną. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!

Dodaj komentarz